Bristles, fuzz, stubble, go! The Gordian September Quiz

The Gordian Quizes

1. What do the Spanish want to express when they say someone is mounting a chicken ‘montar un pollo’? They are:

  1. Getting overly excited
  2. Making a scene in public
  3. Being unreasonable
  4. Failing at doing a simple task

It’s used when someone is causing a scene in public

Answer: 2.

2. What do these have in common: bristles, fuzz, stubble?

  1. Names for beards
  2. Names for cats
  3. Names for grasses
  4. Names for carpets

They are names for beards

Answer: 1.

3. Did you know the Australian Snowy Mountains get more snow than Switzerland? Why is that?

australian mountain more snow
Photo by the UN-aligned design team.
  1. They are much higher
  2. They are located near the coast
  3. Higher difference in temperature
  4. They are much bigger in surface

Coastal regions will get more precipitation and if it’s cold enough it will snow

Answer: 2.

4. What was the original profession of Goyaałé, known as Geronimo, who surrendered himself on 4th September 1886?

  1. Chief
  2. Scout
  3. Hunter
  4. Medicine man

He was a medicine man before he became a well known leader of Native Americans fighting in the Apache – US War.

Answer: 4.

5. What washes up on tiny beaches?

tiny beach

Microwaves

Answer:

6. What are the so-called “floaters” and where do you find them?

Floaters
  1. Little insects, that seem to move floatingly through the air
  2. A small testing device used in neuroscience
  3. Tiny objects inside your eyeball, that look like worms
  4. Part of a weaving machine

Floaters are little objects such as bits of tissue or red blood cells that exist inside our eyeball. They cast a shadow on the retina making it seem like little worms are in your field of vision.

Answer: 3.

7. What is the name of the Band who released the track “September” in 1978?

  1. Earth, Sun & Fire
  2. Earth, Wind & Fire
  3. Earth, Wind & Sun
  4. Earth, Sun & Flowers

Earth, Wind & Fire and now enjoy your earworm: Badeya Badeya

Answer: 2.

8.  Why does South Africa use its own domestic plugs and sockets?

SANS 164 1 164 2 sockets
  1. To annoy foreign guests 
  2. It was invented by a South African company
  3. It’s due to certain old power outlets
  4. It’s the old UK standard

The plugs were adapted from the UK and began to diverge in the 1960s, when the UK moved to flat-pin plugs. Since 2020 the country has started to change to other three-pin plugs

Answer: 4.

9. What is a New Zealand beer company doing with their empty beer bottles to help the environment?

  1. Turning them into sand
  2. Putting up a donation system for returned bottles
  3. Producing specialised glass
  4. Reusing them just like most companies

The brewery invented a machine that is turning empty beer bottles into a sand substitute, to be used in construction, as many beaches have been retreating.

Answer: 1.

10. What could this be?

What could this be
  1. A mushroom
  2. Ice crystals
  3. Some sort of mineral
  4. A macroview of bacteria

These fascinating aragonites can be found in Grotte Is Zuddas in Sardinia, Italy

Answer: 3.

Take ownership of UN-aligned

Unlike most organisations, UN-aligned is, primarily, its members. We are the New United Nations and though just a drop in the ocean, for now, we will carry on growing until we will become a force to be reckoned with! The more of us there are, the more chance we have of achieving our aims. Help us by promoting membership to you friends or to people you think have similar values. If every member added another, membership would snowball and we would be unstoppable! We also need active members: people who roll up their sleeves and contribute to the work of the organisation. Some already have, for instance, by writing articles for The Gordian, or offering to help with proofreading.

No matter what you can do, we want you. Write to us with your talents and we’ll make it work. 

Read The Gordian for free

The Gordian Magazine is a community-supported magazine that shares YOUR revolutionary ideas in regards to human rights, animal welfare and environmental protection. Every issue contains global news, opinions and long reads accompanied by striking photography and insightful companion pieces.

We promise not to spam your inbox. Find how we use your information.

Or become a free member.

Subscribe to The Gordian Magazine
The Gordian Magazine is a community supported magazine that shares YOUR revolutionary ideas in regards to human rights, animal welfare and environmental protection. Every issue contains global news, opinions and long reads accompanied by striking photography and insightful companion pieces.

UN-aligned uses cookies to make this website better.